Appels en Peren
14.04.2024

  • Zaal
  • Theaterzaal
  • Aanvang
  • Aanvang vanaf 13.00-17.00 uur
  • Categorie
  • Theater / Film / Muziek
  • Datum
  • zondag 14 april

Appels en Peren | 14.04.2024


Ben jij in je vrije tijd graag bezig met zingen, dansen, musiceren, toneel, fotografie, spoken word, cabaret, beeldende kunst of een andere kunstvorm? Geef je dan op voor Appels en Peren: hét open podium in het Land van Cuijk!
Je presenteert jezelf (alleen of in een groep) in een voorronde bij jou in de buurt. Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale op zondag 9 juni in Schouwburg Cuijk. Alle finalisten krijgen professionele coaching, om jouw talent naar een hoger niveau te brengen.
Appels en Peren wordt georganiseerd met de samenwerkende podia Filmcafé Grave, Gryphus, Myllesweerd, Oelbroeck en Schouwburg Cuijk. 
Je kunt je aanmelden met het formulier onderaan de pagina. 
Is dit iets voor jou?
Appels en Peren is voor de inwoners van het Land van Cuijk. Voor jong en oud. Vanaf groep 6 mag iedereen meedoen. Je kunt je inschrijven met jouw vereniging of klas, maar dit hoeft niet. Solo mag ook. Deelname is helemaal gratis.
Je act
Er zijn drie categorieën waaraan je kunt meedoen:
Podiumkunst (muziek, DJ, cabaret, toneel, dans en meer)
Beeldende Kunst (schilderkunst, fotografie en meer)
Multimedia (film, video, AI-creaties en meer)
Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale. Om een plek voor deze finale te veroveren let de jury let op originaliteit, presentatie, techniek, inhoud en potentie. Een cover of een bestaand stuk mag, maar is minder origineel dan ‘zelf bedacht’. 
En let op: je act mag maximaal 10 minuten duren.
Hoe verder
Schrijf je in voor een voorronde bij jou in de buurt:
Grave | Filmcafé Grave op zondag 24 maart van 13.00 – 17.00 uur
Mill| Myllesweerd op zondag 7 april van 13.00 – 17.00 uur
Sint Anthonis| Oelbroeck op zondag 14 april van 13.00 – 17.00 uur
Cuijk | Schouwburg Cuijk op zondag 21 april van 13.00 – 17.00 uur
Vierlingsbeek| Gryphus op zondag 12 mei van 13.00 – 17.00 uur
Je doet mee aan de voorronde in het podium dat in jouw oude gemeente staat. Dus woon je bijvoorbeeld in Boxmeer, dan doe je mee in Vierlingsbeek bij Gryphus. Mocht de datum lastig zijn, dan is er na overleg de mogelijkheid om op een andere locatie mee te doen. 
Het kan ook zijn dat de organisatie van ‘Appels en Peren’ aangeeft dat een act door de grote of complexiteit van techniek in een ander podium (en dus op een andere dag) moet plaatsvinden. Ook dit gaat in overleg. En we willen graag een mooie spreiding door het Land van Cuijk. Dus er kan door de organisatie gevraagd worden om eventueel op een andere locatie deel te nemen. 
Je kunt je inschrijven tot een maand voor de datum van de voorronde.
Beeldende kunst
Doe je mee aan de categorie beeldende kunst dan is er GEEN voorronde. Alle schilderijen en werken worden alleen geëxposeerd en beoordeeld tijdens de Finale Land van Cuijk op zondag 9 juni. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte van de podia. 
Inschrijving voor deze categorie is wel bij het podium van jouw oude gemeente.
Techniek
Er zijn geen ingewikkelde lichtplannen of zware geluids- en techniekeisen mogelijk. Er volgen, nadat je je hebt ingeschreven, vanuit de podia deadlines voor het aanleveren van technische informatie. 
Goed om te weten
Na deelname aan ‘Appels & Peren!’ ben je eventueel beschikbaar voor meer optredens. Daarom mogen we je gegevens delen met andere organisatoren. Dit kan een festival, podium of bedrijf zijn.
Als je deelneemt aan ‘Appels & Peren!’ geef je toestemming dat foto’s en/of video’s daarna gebruikt kunnen worden voor promotiedoeleinden voor culturele activiteiten in het Land van Cuijk. Je gaat akkoord met deze spelregels. 
Contact
Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar appelsenperenlvc@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Aanmelden: https://schouwburgcuijk.nl/appelsenperen