Tickets

Gerard Albers op het podium bij Cicero: ‘Industriële landbouw: ramp of redding?’
21.01.2019

  • Zaal
  • 't Trophuus
  • Aanvang
  • 20:00
  • Categorie
  • informatieavond
  • Prijs
  • Gratis
  • Datum
  • maandag 21 januari

Gerard Albers op het podium bij Cicero: ‘Industriële landbouw: ramp of redding?’
21.01.2019


Maandag 21 januari is Gerard Albers – voormalig directeur bij Hendrix Genetics – te gast bij Cicero. Hij vertelt deze avond een boeiend verhaal over de industriële landbouw, nu en in de toekomst. Is het een ramp of onze redding?
De media berichten veelvuldig over hoe slecht het is om vlees te eten. Koeien produceren broeikasgassen, varkens en kippen eten soja waarvoor amazonebossen worden gekapt en steeds meer dieren- en plantensoorten sterven uit omdat hun leefomgeving wordt aangetast. En dan hebben we het nog niet eens over al dat dierenleed, het antibioticagebruik en de mestfraude. Waar gaat het in de (nabije) toekomst naar toe? Moeten we vegetarisch, veganistisch of flexitarisch gaan eten? Of insecten op ons menu zetten? Moet de landbouw op gesloten kringlopen gaan inzetten of kleinschalig, biologisch en lokaal worden? Maar hoe voeden we dan de nog steeds groeiende wereldbevolking die steeds welvarender wordt en graag een lekker stuk vlees eet? Gewoon doorgaan zoals het nu gaat, lijkt geen optie. Maar wat is nu waar en niet waar en waar moet het naar toe? Voor een gemiddelde consument is het niet meer te volgen of zelfs maar te begrijpen welke problemen echt zijn en welke oplossingen wel of niet realistisch zijn.
Gerard Albers was tot mei 2018 – het moment dat hij met pensioen ging – directeur Innovatie bij Hendrix Genetics Innovations. Daarvoor had hij als directeur R&D de leiding over het Hendrix Genetics Research en Technologiecentrum. Voor zijn aanstelling bij Hendrix Genetics was hij werkzaam voor Euribrid en Nutreco. Met zijn achtergrond en ervaring in de veehouderij wereldwijd heeft hij zicht op wat reële inschattingen zijn wat betreft de toekomst van de industriële landbouw en maakt hij het publiek van Cicero wegwijs in de materie die van cruciaal belang is voor ons dagelijks eten en meer nog voor de toekomst van de landbouw en onze planeet.
Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 21 januari naar het inspirerende verhaal van Gerard Albers te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De avond begint om 20.00 uur. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat.
Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
 

Terug