Tickets

Cicero ontvangt Pauline Terwijn: ‘Een ziekenhuis in de regio: zekerheid of utopie?'
12.11.2018

  • Zaal
  • 't Trophuus
  • Aanvang
  • 20:00
  • Categorie
  • informatieavond
  • Prijs
  • Gratis
  • Datum
  • maandag 12 november

Cicero ontvangt Pauline Terwijn: ‘Een ziekenhuis in de regio: zekerheid of utopie?'
12.11.2018


Op maandag 12 november ontvangt Cicero gastspreker Pauline Terwijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pantein. Ze gaat in op de vraag hoe de toekomst van regionale ziekenhuizen er uit ziet. Hebben we zekerheid of is een regioziekenhuis vroeg of laat een utopie?
De afgelopen jaren zijn ziekenhuizen vaak in het nieuws. Soms vanwege discussies over het behoud van de spoedeisende zorg of concentratie van de behandelingen, maar recent ook vanwege het faillissement van twee ziekenhuizen in Amsterdam en Lelystad. Dit maakt de vraag actueel hoe de toekomst van regionale ziekenhuizen eruit ziet. Cicero legt deze vraag voor aan Pantein-bestuursvoorzitter Pauline Terwijn. Zij geeft een toelichting op de bestaanswaarde die het Maasziekenhuis voor deze regio heeft en hoe de zorg in de toekomst ingericht zou moeten worden. Dat laatste gaat wat haar betreft een stuk verder dan alleen focussen op ziekenhuizen en zorg.
Pauline Terwijn is sinds maart 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur van Pantein, de zorggroep waaronder het Maasziekenhuis valt. Terwijn is opgeleid als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige en heeft verschillende managementopleidingen gevolgd. Ze heeft onder andere jarenlang als zorgmanager gewerkt in het Nederlands Kanker Instituut in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam en is directeur Patiëntenzorg geweest in het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn. 
Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 12 november naar het inspirerende verhaal van Pauline Terwijn te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat.
Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
 
Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan ook de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl. U kunt ons natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.
 
Graag tot ziens op 12 november!

Terug