Tickets

Professor van Mourik te gast bij Cicero: ‘Financieel misbruik van ouderen en kwetsbaren’
10.12.2018

  • Zaal
  • 't Trophuus
  • Aanvang
  • 20:00
  • Categorie
  • informatieavond
  • Prijs
  • Gratis
  • Datum
  • maandag 10 december

Professor van Mourik te gast bij Cicero: ‘Financieel misbruik van ouderen en kwetsbaren’
10.12.2018


Op maandag 10 december ontvangt Cicero gastspreker Professor van Mourik, hoogleraar rechtsgeleerdheid, oud-notaris en columnist. Hij gaat deze avond in op een actueel onderwerp waar helaas steeds meer mensen mee te maken hebben: ‘Financieel misbruik van ouderdom en wilsonbekwaamheid’.

Het komt steeds vaker voor: het financieel vermogen van ouderen en andere mensen die geestelijk achteruit gaan – door bijvoorbeeld dementie – wordt steeds vaker geplunderd door partners, kinderen, vrienden, bekenden en gewetenloze handelaren. Hoe kan deze kwetsbare doelgroep zich tegen dat onwaardige gegraai wapenen? En wat kunnen hun ‘naasten’ hier aan doen?
Professor Martin Jan van Mourik studeerde rechten aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en promoveerde hier in 1970 tot doctor in de rechtsgeleerdheid. Hij was jarenlang hoogleraar notarieel- en privaatrecht en tot 2006 was hij daarnaast notaris in Nijmegen bij Hekkelman Advocaten & Notarissen. Sinds 2009 biedt hij wetenschappelijke ondersteuning aan dit notariskantoor en heeft hij een eigen adviespraktijk op de gebieden relatievermogensrecht en erfrecht. Van Mourik was vele jaren columnist van De Telegraaf en Omroep Gelderland, publiceerde veel op het gebied van huwelijksvermogensrecht, erfrecht en vennootschapsrecht en is een veelgevraagd spreker met een hoge amusementswaarde. Kortom: hij weet zeer boeiend en prikkelend te vertellen over actuele onderwerpen op notarieel gebied en Cicero is dan ook bijzonder trots hem te mogen ontvangen.
Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 10 december naar het inspirerende verhaal van Professor van Mourik te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De avond begint om 20.00 uur. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat.
Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
 
Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan ook de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl. U kunt ons natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.
 
Graag tot ziens op 10 december!
 

Terug