03.12.2021
wethouder Bellemakers onder de indruk van Oelbroeck

Wethouder Bellemakers: “De metamorfose van Oelbroeck is bijzonder geslaagd! Tijdens mijn bezoek op 23 november jl. werd er nog wel druk getimmerd en gezaagd (“de laatste loodjes”), maar voor het grootste deel was het vernieuwde Oelbroeck in zijn volle glorie te zien. Ik was onder de indruk van de prachtige entree, een geheel vernieuwde zaal, een uitnodigende plek voor de bibliotheek, alles modern en erg ruimtelijk. Teveel om op te noemen. Kortom: erg mooi!...

Inwoners uit de hele gemeente zullen daar in de toekomst dan ook veel bijzondere momenten kunnen meemaken. Of het nu is om een voorstelling bij te wonen, in de stiltecabine van de bibliotheek in alle rust een overleg te voeren, of gezamenlijk aan de bar het wel en wee van onze gemeenschap te bespreken. Het kan er allemaal! Natuurlijk gooit corona al lange tijd roet in het eten, maar desondanks is heel voortvarend gewerkt aan dit project. Het is te hopen dat dit vernieuwde gebouw spoedig volledig, zonder coronabeperkingen, kan functioneren.
Fase 1 is nu afgesloten en de decembermaand staat voor de deur. Vanaf medio januari zal de tweede fase van de renovatie gaan plaatsvinden, zodat er straks een grotere “Huuskamer” en enkele vergaderruimtes zullen zijn op de plaats waar tot nu toe de bibliotheek zat. Dan zal er een toekomstbestendig MFA zijn, waar onze inwoners nog heel veel jaren van kunnen genieten. Ik wil hierbij mijn dank uitspreken aan iedereen die vertrouwen heeft gehouden in dit project en die er aan heeft bijgedragen dat er dadelijk in de nieuwe gemeente Land van Cuijk een bijzonder MFA zal staan!”
 

Terug

Vaste gebruikers

Muziekvereniging Sint Cecilia
Notariskantoor Teeuwen
Somas Activia
KBO Sint Anthonis
Uutlaot
Spring Dagopvang
Kindcentreun Leander
Het zwaluwstaartje
Kodokan
Biblioplus
Klezatro
Dorpsraad
Sociom
TIOS
De huuskamer
Canthonis