Oelbroeck

OELBROECK

ONTMOET EN BELEEF
De Stichting Multifunctioneel Centrum Oelbroeck verhuurt ruimtes aan verenigingen en niet commerciële instellingen. Het podium, de grote zaal, en de diverse vergaderruimtes en zaaltjes kunnen zowel afzonderlijk als gezamenlijk worden gehuurd. Het personeel zorgt voor een vlekkeloze inrichting en uitstekende koffie en thee. Het MFC heeft in de foyer een grote bar waar men gezellig kan zitten en kan genieten van een glas fris een wijntje of een goed glas bier. Ook de grote zaal heeft een volledig ingerichte bar die bij grote evenementen kan worden gebruikt. Het gebouw is ingericht voor rolstoelgebruikers en heeft 2 ruime rolstoeltoiletten. 

Een ruimte huren in het MFC is, zeker voor verenigingen, niet duur.Een van de doelstellingen van het bestuur is o.a. om de huur- en consumptieprijzen zo acceptabel mogelijk te houden. De kleinste vergaderruimte kan al gehuurd worden vanaf € 5.30 per uur. De grote zaal en het podium van het MFC, samen ongeveer 400 m2, bieden ruimte voor diverse activiteiten.Door de schuifwand tussen foyer en grote zaal weg te schuiven onstaat er zelfs een nog grotere ruimte die perfekt geschikt is voor grotere evenementen.

WIE ZIJN WIJ?


Ontstaan van de naam Oelbroeck
De naam Oelbroeck stamt uit de vroege middeleeuwen, uit de tijd dat er nog geen kerk was in Sint Anthonis. Rond 1100 heette het dorp Oelbroeck. Toen in de jaren 1400 een kerk gebouwd werd, gewijd aan de heilige Antonius, veranderde de naam in "Sint Anthonis in Oelbroeck". Dat was nog al veel. Het “in Oelbroeck” werd ten langen leste weg gelaten. Een historische naam dus, die op deze manier bewaard is gebleven. Ook de namen die gebruikt worden voor de zalen van MFC Oelbroeck hebben een historische achtergrond.
 
Het gebouw
Sint Anthonis is een gemeente met een bloeiend verenigingsleven. Veel verenigingen vonden door de jaren heen onderdak in diverse leegstaande gebouwen. Een voorbeeld hiervan is de voormalige landbouwschool waar veel activiteiten een tijdelijk onderkomen vonden. Omdat al die gebouwen oud waren en veel kostbaar onderhoud vergden, werd door de gemeente besloten een multifunctioneel centrum te bouwen waar clubs en verenigingen een goed en modern thuis zouden vinden.

Oelbroeck

Meer informatie?
Stuur een bericht